lauantai 3. tammikuuta 2015

alakerta märkänä ehhhhh

Tänään lausuttu ensimmäiset tunteikkaat vittusaatanat.
Talossa on semmonen semikellari. Elikkäs jälkeenpäin tehty, muutaman neliön kokoinen. Siellä on joku muinainen vesipumppu ja pikkuriikkinen munavaraaja. Tänään siellä oli myös uima-allasosasto. Altaan syvyys syvimmillään varmaan +50cm.  



Ja eikun nilkka oikosena vesipumppua ostamaan. Nyt kuivatellaan. Lemmikkivesikoira hieman nyrpistelee koska tässä olis ollu hänen korkeudelleen mahdollisimman hyvä sisävesiallas.
Muutenkin tämän päivän löydökset olleet hivenen rectumista. Yläkerran seinissä ulkoapäin ulkolaudoitus, tervapaperi, lasivilla, muovi, huokolevy, vaakalaudoitus lautojen levysellä raolla, lastulevy ja lateksi. Aika paljon muovia ja muuta skeidaa.. Muttei mitään vinolaudoitusta missään kohtaan. Saa taas täällä myrskyn silmässä peljätä entistä enemmän että tönö kaatuu ympäriltä.
Mutta sentään joku hauskanenkin juttu löyty. Ei taida kukaan enään vastailla noista numeroista?



Semmottis. Jos huomenna olis hivenen jo valosampaa. Ja kuivempaa. Mitään tulipaloa en silti toivo, niin epätoivoisia ei vielä olla :)

3 kommenttia:

  1. Vittu kyl toi koira uida voi edelleen tuolla kellarissa (jos antaisin). Vesipumppu sammuu jatkuvasti. Sen saa kyllä elvytetyksi mutta sekin kestää ja sitten se leipoo taas 5min sisään kiinni. Ämpäriralli olis paljon nopeempaa. En tiedä mistä mokoma oikuttelu johtuu, voi olla letku joka ollut tod.näk. viimiset 10v samassa kelassa kaupan hyllyllä ->siinä on pari aika piukkaa taitekohtaa joita oon yrittäny oikasta. Pumppu toimi kyllä aluks ihan ok ja sai imettyä varmaan puolet vedestä veke. Mutta kun sitä saatanan märkää on siellä siis edelleen ja tässä alkaa kohta paniikki hiipiä ja mitä mää oikein teen?!? Hälytän puolustusvoimat vai kissalanpojat vai mitä ;(

    VastaaPoista
  2. Meillä on pohjavesi keväisin niin korkealla, että kellari kastuu joka kevät. Pumppu tyhjentää, mutta vettä riittää niin kauan kuin pohjavesi on korkealla, kesään alkuun ainakin. Me emme ota kauheaa ressiä vedestä, sillä kellari tuulettuu hyvin ja olemme poistaneet sieltä kaiken mätänevän. Ei mitään hajuhaittoja ole. Tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
  3. Voisiko kellarista johtaa viemäri- tai salaojaputken ulos? Eli löytyykö kaatoa alarinteeseen? Minulla oli vastaava ongelma viime talvena. Vettä tuli kylmään kellariin, ja koska lämmöt eivät remontin vuoksi olleet talossa päällä (eivät muuten ole vieläkään, kun remontti on venynyt), jäätyvä vesi liikutti kivijalkaa ja uutta uunia monta senttiä. Kesän aikana kellarista tehtiin putki ulos ja se näyttää ainakin toistaiseksi pitävän kellarin lattian kuivana. Lisäksi kellariin laitettiin soran päälle ladottu tiililattia, joka on "joustavampi" kuin betonilaatta.

    VastaaPoista