perjantai 2. tammikuuta 2015

teen itse ja säästän

entinen kerrostalokyttä vahtimassa omaa pihaa
Varoitukset kärkeen, blogin kielenkäyttö ei sovi heikkohermoisille eikä pilkunviilaajille.

Kyseessä 56 rakennettu rintamamiestalo sekä ulkorakennus joiden kanssa tuskailee huonekalupuusepän- ja maalarintutkinnot suorittanut nainen joka hankkii elantonsa rakennusten rembranttina muttei tajua itse rakentamisesta juuri mitään. Eikä puusta tehdyistä taloista. Paitsi että niiden henki, tarinat, ikä, puitteet ym viehättävät. Kerrostalo-osakkeen restauroinnista vielä suoriudunkin mutta vanhempi  puutalo? Totaa... peukku on kyynärvartta myöden suussa. Elämäni olen asuttanut elementeistä ja tiilistä kyhättyjä rakennuksia, nyt viimiset pari kuukautta rintsikkaa. Olen ottamassa siis varaslähtöä remonttiin koska aion alottaa sen änyyteenyt enkä vasta 10kk kuluttua jolloin tulisi se vuoden ihmettely täyteen. 

15vuoden rakennuksilla huseeramisen jälkeen olen nyt vasta tutustunut perinnerakentamiseen ja lukenut netin lisäksi kuin raamattua mm kahta seuraavaa kirjaa;



Tämän lukemisintoni myötä rakennusmiehet repivät hiuksiaan kun ensin kyselen ja sitten vänkään kunnon tee-se-itse-rakentaja-neropattina vastaan kaikkeen :) Olen lukemisen ohella myös hikoillut litroittain kylmää hikeä koskakun torppaani on remontoitu sieltä täältä ja lukemani perusteella todella viikseen. On jälkikäteen rakennettua suihkua, finnfoamilla vuorattua kellaria, muovimattoa, pelliä ovensmyygeistä ja kynnyksistä lähtien ym. Ylös on rakennettu makkarit varmaan joskus 70-80 luvulla. Ja ylhäältä olisi tarkoitus myös allekirjoittaneen alottaa savotta ja jatkaa ulkovuoreen. Ylhäällä pitäisi purkaa olemassa oleva, eristää ja rakentaa; makkari, vaatehuone, ehkä pienempi mh, vessa ja nyt kaikki huutaa jee, suihku!! Ei ilmeisesti mitenkään erityisen suotavaa mutta eipä se ainakaan enempää voi mennä vihkoon kun alakerran jo olemassa oleva...

Toivottavasti joku tämän tyyppisen projektin osaaja on niin virkaintonen että jaksaa käydä lukemassa jorinoitani ja pähkäilyjäni ja kertoa oman mielipiteensä ja vinkkinsä.. :) Ettei tarvii alkaa toteuttaa niitä muovitusohjeita joita töissä saa ;) Niin ja kerran luin remonttiblogia jolla oli työkalusponssi. Mulle hei kelpaa semmonen sitten kanssa!! Lupaan koeajaa kaiken ilmasen taloremontissani ja kertoa siitä muillekkin :D 

Tässä siitä surullisesta yläkerrasta kuvia. Seinistä löytyy tokkiinsa sitä kirottua höyrynsulkumuovia ja ulkovuoren rimalaudoitus pyyhkäisty lateksilla varmaankin tässä aika lähivuosina. 
















Jos joku nyt miettii että miksi tuo tumpelo nainen on mokoman ottanut taakakseen niin nämä kuvat entisen ja nykyisen asunnon ulkopuolelta selittänevät jotain ;)
Viereisessä kuvassa joku entisistä naapureista tutkimassa roskiksia, alemmassa nykyinen naapuri ainoana yhdellä tontin sivuista.



Semmosta. Ehkä kirjotan joskus toistekkin. Ehkä en. Huomenna alan purkamaan, toivottavasti ei sorru koko mökki. Heippa!




5 kommenttia:

  1. Ihan parasta, anna palaa vaan - siis hermojen. Tekemällä oppii ja erehtymällä viisastuu.

    VastaaPoista
  2. Lukaiseppa vielä Kailan Talotohtori noiden kahden lisäksi, niin kyllä se siitä.

    VastaaPoista
  3. Ja Rakennusapteekin käsikirja(t). Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Mielenkiinnolla jään seuraamaam blogiasi! Tsemppiä! Meillä remontti takana vanhan puolen osalta, mutta pian alkaa eluntasosiiven purku ja uudelleen rakentaminen.

    VastaaPoista
  5. Hienoa rohkeutta ! Tsemppiä projektiin :)

    VastaaPoista