torstai 8. tammikuuta 2015

sanokaa mun sanoneen; lasivilla on saatanasta.

..myös iholla ja silmissä.

Elikkä tosissaan pääsin kaikenlaisten muuttujien jälkeen vihdoinkin heiluttamaan purkurautaa ja purkamaan sekä vinttiä että henkisiä patoutumiani. Tänään. Vasta. Urakka siis kusee heti kättelyssä.

Mutta älkää käsittäkö väärin. Ei sitä ihan perse homeessa kuiteskaan olla istuskeltu. Vettä on pumpattu kellarista kuutiokaupalla sekä tattadaa. Rännit ovat asennettuna kohteessa!

 Ja sitten olen taas lukenut. Ja lukenut. Meinaan siitä mikä hätäavuksi ei-toivottuun uima-allasosastoon.
Jos olisin koulussa tai viimeistään ennen kauppoja ollut yhtä innokas lukija niin en olisi kuunaan ostanut selvästi vailla parempaa tietotaitoa remontoitua rintamamiestaloa. Katsokaapas tälviissiin. Tosin tätäkään ei päässyt näkemään muutakun avaamalla seiniä.


Ja sitten sinne kellariin. Sillon kun vedenpaisumus huomattiin sitä vettä oli varmaankin maantasoon asti, joku n.70cm syvimmässä paikassa. Nytkun yrittää pumpata mitä nyt kotona sattuu olemaan niin vettä pääsee nousemaan joku 20cm maksimissaan. Ja se tulee jo parissa tunnissa, mutta esim yön aikana ei kuitenkaan juuri enempää. Kellarissa on kaksi räppänää sokkelissa, ryömintäluukku joka on tukittu finnfoamilla ja uretaanilla sekä pienempi luukku kuistin alle joka oli mytätty täyteen lasivillaa (i <3 lasivilla). Finnfoamiin puukotettiin reikä pumpun poistoputkea varten ja myös ne villat revein pois. Nyt siellä sentään vaihtuu ilma. Mietein vaan että nyt se puhaltaa sitä kosteeta kuistin alle? Mutta nousee se sokkeliakin pitkin sinne? Ja mitään kapillaarikatkoja tuskin on. Tai en niitä ainakaan havainnut kun kellarista pääsi ronkkimaan näköyhteyden sokkelin päälle. Kuvat kertokoon karua kieltään;




Ulkokuori olisi tarkoitus käydä läpi vintin jälkeen (ellei tässä nyt mene kaikki rahat maanrakennushommiin kele) niin tuohon kaiketi voi puuttua sitten vasta? Keskittyy nyt vaan pitämään veden tulon jollain tapaa kurissa? Ihmiset on vissiin tehnyt jonkunverran samoissa tilanteissa "kaivon" kellariin johon laittavat ämpärinsaavin ja uppopumpun? Jos askartelee sellaisen ja kattoo kevään tullen että miten toimitaan seuraavaksi. Tai se kevät on täällä länsirannikolla ollut viime aikoina kyllä joka toinen päivä. Minne voin asiastan reklamoida? En tykkää että viikon sisällä on 4 vuodenaikaa ja 20asteen lämmön heittelyt. #karpollaonasiaa
Toisekseen, olisiko kenelläkään vinkkiä millanen pumppu sellaseen kaivoon kannattaa hankkia? Vissiin sisäisellä uimurilla? Pumppu jonka hankein hädispäin vedenpaisumuksen tultua ansaitsee lähestulkoo kaikki vihasanat osakseen. Vaatii valvontaa koska ei ole mitään takuita että uimuri toimisi ja pumppu lähtisi pumppaamaan. -vissiin ihan yleinen ongelma niissä? Ja jos ei ole 24/7 valvomassa sitä niin vettä pääsee väkisinkin kerääntymään lattialle. Alkuun jaksoin istua kellarissa ja kytätä sitä oikuttelevaa pumppua mutta tajusin sen käyvän niin puuduttavaksi touhuksi että sitä menoa alkoholisoituisin alkamalla ottamaan eväät mukaan.

tässä tämä persläpi ja sikarihuone

Kyllä tässä on tullut tämän viikon aikana useasti ikävöityä sitä taloyhtiöiden paniikkinappulaa jolla saa huoltoukon hoitamaan ongelman ja itse lähteä jaloista vaikka kaljalle ellei parempaa keksi.

Loppukevennykseksi vielä kun äiti oli ostanut vilkkaalle veljenpojalle 3v remonttihanskat kun hän haluaa auttaa, aina ja kaikessa. Viime kesänä tasoteltiin yhdessä seiniä yli :)

vähän niinkun hanskat mutta pienet

Kettu kuittaa.

2 kommenttia:

  1. Laittaisin mineraalivillan (joka ON saatanasta) tilalle tuulensuojalevyn, selluvillaa eli ekovillaa (levyä tai irtotavaraa), sen päälle ilmansulkupaperin ja jonkin hengittävän pintamateriaalin; huokoisen kuitulevyn tai paneelin.
    Tuo homeisten villojen ja muovien poisrepiminen on kyllä ihan hirveää hommaa ja kannattaa käyttää kaikkia mahdollisia suojaimia. Hyvä puoli siinä on se, että hengitysuojaimeen jotenkin addiktoituu ja vähitellen alkaa pitää vähähappista hengitysilmaa ja huuruisia rillejä miellyttävänä :) .

    VastaaPoista
  2. Titanium Max Trimmer for Sega Mega Drive - Titanium Arts
    The Titanium Max Trimmer is a high quality light titanium trim hair cutter reviews saber developed men\'s titanium wedding bands by Studio Bitrate Gaming titanium dive watch and released for titanium easy flux 125 the Sega garmin fenix 6x pro solar titanium Mega Drive. It is a cartridge

    VastaaPoista